Izdelava spletne trgovine – cena v letu 2023

Izdelava spletne trgovine – cena v letu 2023

Izdelava spletnih trgovin

cena izdelave spletne trgovine v letu 2023
Vstop v svet spletne prodaje postaja vse bolj privlačen za podjetja in podjetnike, saj se potrošniki vedno bolj zanašajo na spletne nakupe. Izdelava spletne trgovine postaja pomemben korak za povečanje prodaje in širitev poslovanja na splet. V tem članku bomo raziskali ključne vidike izdelave spletne trgovine, primerjave med poceni rešitvami in kompleksnimi projekti ter prednosti ter slabosti vsake možnosti.
Izdelava spletne trgovine: Izdelava spletnih trgovin in cene v letu 2023
Izdelava spletne trgovine: Izdelava spletnih trgovin in cene v letu 2023

Zakaj izdelava spletne trgovine

Izdelava spletne trgovine je ključnega pomena za podjetja, ki želijo izkoristiti naraščajoč trend spletnega nakupovanja. Tukaj je nekaj razlogov, zakaj bi morali razmisliti o izdelavi spletne trgovine:

  1. Dosezite širše občinstvo: Spletna trgovina vam omogoča dostop do globalnega trga in nove ciljne skupine.

  2. Nižji stroški poslovanja: Spletna trgovina zahteva manjše naložbe v primerjavi s fizičnimi trgovinami. (kot so najemnine, stroški in osebje)

  3. 24/7 dostopnost: Spletna trgovina je odprta ves čas, kar omogoča strankam, da nakupujejo kadarkoli.

  4. Analitika in prilagajanje: Spletna trgovina omogoča sledenje obiskovalcem in prilagajanje ponudbe na podlagi njihovih preferenc.

Kaj potrebujete pred izdelavo spletne trgovine?

Preden se odločite za izdelavo spletne trgovine je potrebno razmisliti o tem; Kaj boste v spletni trgovini prodajali? Kdo so vaši ključni kupci? Kako boste spletno trgovino predstavili uporabnikom?

Tukaj vam predstavljamo nekaj ključnih informacij, ki jih je dobro upoštevati predno se lotite izdelave spletne trgovine:

Zanesljivi dobavitelji

Vaša spletna trgovina bo uspešna samo v primeru, da boste izbrali zanesljive dobavitelje, ki vam bodo izdelke zagotavljali v dogovorjenih rokih. Izdelki morajo biti kakovostno sprejemljivi ter v skladu z veljavno zakonodajo. Seveda, pa je pomembno, da se z dobavitelji dogovorite za čim boljšo nabavno ceno, saj je dobro, da ste na spletu konkurenčni.

Dostavna služba

Vsaka spletna trgovina praviloma zagotavlja tudi dostavo izdelkov na dom, saj je konec koncev to glavni namen spletnih trgovin. Priporočljivo je, da se že v začetku planiranja izdelave spletne trgovine obrnete na kurirske službe (Pošta Slovenije, DPD, GLS, ipd.). Prosite jih, da vam pripravijo cenik dostav in izberete eno ali več kurirskih služb, s katerimi sklenete pogodbo. Praviloma vas sama pogodba ne stane nič če ne koristite njihovih storitev. Plačate torej samo po opravljeni dostavi.

Načini plačila

V vašo spletno trgovino bo potrebno namestiti tudi plačilne module, ki bodo zagotavljali transakcijo sredstev na vaš račun oz. omogočali uporabniku izbiro načinov plačila. Več o načinih plačila na sami spletni trgovini v nadaljevanju. Za zdaj samo svetujemo, da preverite tudi možnosti obročnih odplačil (Leanpay, izbrane banke, ipd.) in pridobite ponudbe in njihove pogoje. Tako boste v nadaljevanju imeli vse potrebne informacije ko boste načrtovali izdelavo spletne trgovine.

Spletna domena

Spletne strani in spletne trgovine za identifikacijo na spletu uporabljajo unikatna imena – domene. To je naslov vaše spletne strani v obliki “vasa-stran.si” in predstavlja direkten naslov URL vašega spletnega mesta. Pred izdelavo spletne trgovine je potrebno registrirati domeno. Za preverjanje zasedenosti domene lahko uporabite enostaven iskalnik na naslovu preveri.si, kjer lahko za vašo bodočo spletno trgovino domeno tudi registrirate. Strošek registracije domene se giblje med 10 in 20€ na leto.

Spletno gostovanje

Vaši spletni trgovini morate nameniti tudi prostor, kjer bo trgovina nameščena. V primeru, da se boste izdelave spletne trgovine lotili sami boste morali zagotoviti spletno gostovanje. V primeru, da pa boste izdelavo spletne trgovine prepustili nam, pa vam spletno gostovanje omogočamo tudi brezplačno. To pomeni tudi do nekaj sto evrov na leto prihranka.

Izdelava spletne trgovine: Postopek izdelave spletnih trgovin
Izdelava spletne trgovine: Postopek izdelave spletnih trgovin

Postopek izdelave spletnih trgovin

V Woolabu izdelavo spletnih trgovin jemljemo zelo resno, saj se zavedamo, da je to vaše prodajno orodje.

Bolje bo to orodje zasnovano in uporabno, večjo vrednost bo imelo.

V prvi vrsti se z vsakim naročnikom najprej sestanemo in preverimo ključne sestavine, ki so opisane v prejšnji točki. Nato se pogovorimo o potrebah glede na ključne uporabnike ter skupaj začrtamo prve osnutke in prednosti vaše spletne trgovine. Pogovorimo se tudi o samem grafičnem izgledu vaše spletne trgovine, ki bo skladen z vašo celostno grafično podobo podjetja.

V kolikor še vaše podjetje nima izdelane celostne grafične podobe, jo običajno ponudimo dodatno v paketu izdelave spletne trgovine in poskrbimo, da vaše podjetje ali blagovna znamka dobi tudi lastno vizualno identiteto.

Glede na naše izkušnje in znanje vam ponudimo različne predloge glede uporabnosti, navigacije in funkcionalnosti vaše spletne trgovine, ter s skupnimi močmi dosežemo, da bo izdelava spletne trgovine potekala gladko in hitro, ter da boste lahko pričeli s prodajo čimprej.

Izdelava spletne trgovine: Platforma za delovanje spletnih trgovin
Izdelava spletne trgovine: Platforma za delovanje spletnih trgovin

Platforma za delovanje spletnih trgovin

V Woolabu smo strokovnjaki za uporabo najbolj popularne spletne platforme za poganjanje spletnih trgovin. To je WooCommerce. Platforma omogoča neskončno možnosti in prilagoditev zato ni presenetljivo dejstvo, da jo uporablja preko 6,5 milijonov spletnih trgovin po vsem svetu in s tem tudi ponosno kraljuje na vrhu seznama platform za spletne trgovine.

Cene izdelave spletne trgovine v letu 2023

Na spletu lahko zasledite najrazličnejše ponudbe za izdelavo spletne trgovine in izdelavo spletnih strani. Cenovni razpon je tako velik, da veliko kupcev zmede, saj ne vedo kaj bodo za kakšno ceno tudi prejeli. Cene spletnih trgovin se po naši raziskavi v letošnjem letu na spletu gibljejo od nerazumnih 750€ do nekje 10.000€, za obsežnejše zelo zahtevne platforme pa cene dosegajo tudi nekaj deset tisočakov. Realna cena običajne spletne trgovine, ki bo dosegala želene rezultate se giblje med 3.000 in 6.000€ in to je tudi okvir v katerem je priporočljivo razmišljati, da boste za svoj posel zagotovili primerno “orodje”.

Zakaj ne izbrati poceni izdelave spletne trgovine?

Zavedamo se, da so začetni koraki težki zato je še toliko bolj pomembno, da se pravilno odločite pri izbiri ponudnika za izdelavo spletne trgovine in izberete takšnega, ki vam bo stal ob strani od prvega sestanka naprej vsa leta vašega poslovanja.

V primeru, da izberete poceni rešitev izdelovalca v večini primerov nastane spletna trgovina brez predhodnega načrta, temeljite analize in nešteto predlogov. Nastane generirana spletna trgovina, ki je bila v glavnem že dograjena s spletno predlogo, le vaše podatke in ponudbo je bilo potrebno vnesti. Naj vas lep dizajn na koncu ne zavede. Največkrat se zgodi, da čez nekaj mesecev po izdelavi takšne spletne trgovine nastopimo mi ali drugi strokovnjaki, da spletno trgovino “popravimo”. V veliko primerih ni racionalne rešitve za prilagajanje ustreznosti spletne trgovine in največkrat je bolj ugodno in smiselno, da se izdela nova spletna trgovina.

Kaj je prednost spletnih trgovin za 3.000€ ali več?

V Woolabu in tudi nekaj drugih uspešnih ponudnikov digitalnega marketinga in izdelave spletnih trgovin se zadeve lotimo čisto na drugačen način. Na vašo bodočo spletno trgovino ne gledamo kot na izdelek, ampak kot na kompleksen projekt. Vašo ponudbo in konkurenco temeljito analiziramo, na podlagi izsledkov analize pa kreiramo t.i. žični okvir (wired frame) vaše nove spletne trgovine. Žični okvir pomeni “skica” vaše bodoče spletne trgovine z vsemi postavitvami in funkcionalnostmi.

Ko je žični okvir izdelan in pregledan se prične tehnična izdelava spletne trgovine, ki vsebuje vse potrebne nastavitve in prilagajanja, da bodo vse funkcionalnosti na vaši novi spletni trgovini v skladu z okvirjem. Nato sledi osnovna nastavitev dizajna ter vnos vsebin, ki jih tudi prilagodimo za SEO (meta opisi, H naslovi, alt opisi, slike, ipd.). Na koncu ko je spletna stran napolnjena z kvalitetno vsebino pa spletno trgovino grafično dodelamo to te mere, da je uporabnikom zelo privlačna in hkrati enostavna za navigacijo in uporabo. Takšna spletna trgovina ima izpolnjene vse pogoje, da postane dobro prodajno orodje.

SEO optimizacija spletnih strani
SEO optimizacija spletnih strani

SEO optimizacija spletnih strani

V postopku izdelave spletne trgovine temeljito analiziramo tudi ključne besede, po katerih se bo vaša spletna trgovina uvrščala na višje pozicije v iskalnikih kot je Google. Poleg analize ključnih besed se izdela tudi analiza konkurence in na podlagi teh analiz prilagodimo vsebino na vaši spletni trgovini, da bo ustrezala vsem dobrim smernicam SEO. Seveda je postopek SEO optimizacije mnogo obširnejši.

Več o SEO optimizaciji spletnih strani si lahko preberete v tem članku: SEO OPTIMIZACIJA: UMETNOST VRHUNSKIH REZULTATOV

Digitalni marketing je pomemben

Pomemben člen uspešnosti vaše prodaje pa je digitalni marketing. Zlasti na začetku, ko uporabniki vaše spletne trgovine še ne poznajo je pomembno, da z digitalnim marketingom približamo uporabnikom našo ponudbo ter jih popeljemo skozi naš nakupni proces. Več o digitalnem marketingu bomo pisali v naslednjem članku, saj je to področje zelo obširno.

Agencija, ki ponuja spletne rešitve

V primeru, da niste strokovnjak na področju spletnih rešitev in digitalnega marketinga je bolje, da celotni proces prepustite agenciji, ki se ukvarja s tovrstnimi storitvami. Sodelovanje s spletno agencijo ne bo prineslo samo mnogo boljšega izdelka in rezultatov pač pa bo tudi finančno ugodnejše. Strokovnjaki na področju spletnih rešitev uporabljamo prilagojena orodja in obširna znanja, da lahko vsak projekt izpeljemo v relativno hitrem času na visoki ravni kakovosti.

V primeru, da se izdelave lotite sami, pa boste za to porabili več tednov ali mesecev neprestanega dela in prilagajanja, da boste prišli do izdelka, ki najverjetneje sploh ne bo primeren za nadaljnje korake v digitalnem marketingu. S tem boste zapravljali svoj dragocen čas, da bi se posvetili drugim pomembnejšim segmentom poslovanja.

Z Woolabom do nove spletne trgovine
Z Woolabom do nove spletne trgovine

V Woolabu vam nudimo celovite spletne rešitve

Smo digitalna agencija, ki poskrbi, da bodo vse vaše želje realizirane in da bodo rezultati vidni. Zagotavljamo dobro uporabniško izkušnjo in kreativno načrtovanje spletne trgovine, da boste lahko poželi vse uspehe svojega spletnega nastopa.

Ne glede na to ali se ukvarjate s spletno prodajo, ali pa si želite digitalnih vsebin, da boste ponosno predstavljali svoje podjetje na spletu, vedno smo vam na voljo.

Izdelava spletne trgovine z Woolabom

Kontaktirajte nas, da se dogovorimo za brezplačni uvodni sestanek, kjer vam predstavimo naše kreativne poglede.

Vaše mnenje nam največ pomeni

Kaj pravijo naše zadovoljne stranke?

Mi smo s sodelovanjem z Woolabom pridobili vse, kar smo si želeli. Od začetne ideje, oblikovanja, nasvetov, ažurnosti, predvsem pa osebnega pristopa, za kar smo jim izredno hvaležni. Ker se zavedajo, da so vsi začetki težki, so tudi plačilni pogoji njihovih storitev prijazni in korektni. Vsekakor smo veseli sodelovanja z Woolabom.

Maja Grudnik Benčinamalolevi.si

Kot predsednik Zlate harmonike Ljubečne se v obdobju ko svet drvi v digitalizacijo soočam z mnogimi izzivi. Eden od teh je prav gotovo splet, ki nam mora služit in to smo začeli tudi mi s pridom izkoriščat. Splet je povezava s svetom, predvsem pa z našimi uporabniki. Dejan iz podjetja Woolab je prisluhnil našim idejam in nastala je ne samo spletna stran z informacijami o naših dogodki, zgodovini… ampak uporabna platforma preko katere se bodo naši uporabniki povezali z nami in obratno. Hvala Woolab. Priporočam!

Robert Goličnikpredsednik Zlate harmonike Ljubečna

S podjetjem Woolab - vesolje idej sem se dogovril za izdelavo spletne strani. Bili so zelo odzivni, prijazni in profesionalni. Tudi cenovno so izjemno ugodni. S spletno stranjo sem zelo zadovoljen. Podjetje Woolab -vesolje idej toplo priporočam vsem, ki želijo profesionalno spletno stran v kratkem času, in to po zelo ugodni ceni.

Svit Korentvoj-posvet.eu

Vaše mnenje nam največ pomeni

Kaj pravijo naše zadovoljne stranke?

Kot predsednik Zlate harmonike Ljubečne se v obdobju ko svet drvi v digitalizacijo soočam z mnogimi izzivi. Eden od teh je prav gotovo splet, ki nam mora služit in to smo začeli tudi mi s pridom izkoriščat. Splet je povezava s svetom, predvsem pa z našimi uporabniki. Dejan iz podjetja Woolab je prisluhnil našim idejam in nastala je ne samo spletna stran z informacijami o naših dogodki, zgodovini… ampak uporabna platforma preko katere se bodo naši uporabniki povezali z nami in obratno. Hvala Woolab. Priporočam!

Robert Goličnikpredsednik Zlate harmonike Ljubečna

Mi smo s sodelovanjem z Woolabom pridobili vse, kar smo si želeli. Od začetne ideje, oblikovanja, nasvetov, ažurnosti, predvsem pa osebnega pristopa, za kar smo jim izredno hvaležni. Ker se zavedajo, da so vsi začetki težki, so tudi plačilni pogoji njihovih storitev prijazni in korektni. Vsekakor smo veseli sodelovanja z Woolabom.

Maja Grudnik Benčinamalolevi.si

S podjetjem Woolab - vesolje idej sem se dogovril za izdelavo spletne strani. Bili so zelo odzivni, prijazni in profesionalni. Tudi cenovno so izjemno ugodni. S spletno stranjo sem zelo zadovoljen. Podjetje Woolab -vesolje idej toplo priporočam vsem, ki želijo profesionalno spletno stran v kratkem času, in to po zelo ugodni ceni.

Svit Korendirektor podjetja Tvoj Povet

Pridružite se množici zadovoljnih naročnikov

Naročite se na brezplačen sestanek

Naš strokovnjak za trženje vas popolnoma neobvezujoče obišče v vašem podjetju ali v vašem kraju. Možno je tudi on-line.